• Practice Test: Data Interpretation – 22

     

    Directions (Questions: 1-5)Study the following graph carefully to answer the questions that follow:
     1-5Table: 1-5
    What is the respective ratio of the total production of companies D and E to the total sale of the same Companies?
    a) 28:15
    b) 9:5
    c) 15:11
    d) 2:3
    e) None of these
    What is the average number of Units produced by all the Companies together?
    a) 675
    b) 650
    c) 625
    d) 600
    e) None of these
    Which Company had the highest percentage of sale with respect to its production?
    a) D
    b) B
    c) E
    d) A
    e) None of these
    What is the average number of Units sold by all the Companies together?
    a) 360
    b) 390
    c) 375
    d) 410
    e) None of these
    The total units sold by these Companies A, B and C together is approximately what percent of the total units produced of these Companies?
    a) 62
    b) 50
    c) 76
    d) 84
    e) 58
    Directions (Questions: 6-10)Study the table carefully to answer the questions that follow:Table: 106-110

    6-10

    What is the difference in the total number of workers working in various months from factory Aand the total number of workers working in various months from factory E?
    a) 3540
    b) 3940
    c) 3290
    d) 4230
    e) None of these
    The total number of workers from factory B is approximately what percent of the total number of workers from factory D?
    a) 56
    b) 65
    c) 76
    d) 84
    5) 92
    What is the average number of workers working in various months from, factory C?
    a) 70.55
    b) 7055
    c) 6780
    d) 67.80
    e) None of these
    What is the respective ratio of the total number of workers from factory B and C working in the month of March and the total number of workers working in the same month from factory A and D?
    a) 5:6
    b) 238:345
    c) 59:69
    d) 683:590
    e) None of these
    What is the total of the average of number of workers working in the month of January from all the factories and the average of number of workers working in the month of April from all the factories?
    a) 10098
    b) 11290
    c) 12404
    d) 13516
    e) None of these
    Directions (Questions: 11-15)Study the information carefully to answer the following questions:
    A management institute offers MBA with specialization in Marketing, Finance and HR. Among the total number of students in the institute 45%are girls. Number of boys studying Marketing is30% of the total number of boys in the institution which is 297.40% of the girls are studying HR. Number of boys and girls studying Marketing are in the ratio of 3 : 2. 50% of boys are studying Finance.
    How many girls are studying Finance?
    a) 288
    b) 198
    c) 324
    d) 495
    e) None of these
    Number of girls studying Marketing is what percent of the number of boys studying Finance?
    a) 20
    b) 35
    c) 50
    d) 65
    e) None of these
    Number of boys studying Finance is what percent of the total number of students in the institution?
    a) 33.33
    b) 27.5
    c) 47.8
    d) 13.98
    e) None of these
    What is the respective ratio between number of boys and girls studying HR?
    a) 5:9
    b) 15:34
    c) 99:161
    d) 11:18
    e) None of these
    What is the total number of students in the institute?
    a) 1000
    b) 1500
    c) 1800
    d) 900
    e) None of these
    Directions (Questions: 16-20)Study the Table carefully to answer the questions that follow:
    15-20
    What is the difference between the number of students appeared but not qualified in the exam from Institute B in the year 2004 and the number of students appeared but not qualified in the exam from the same Institute in the year 2006?
    a) 187
    b) 88
    c) 275
    d) 373
    e) None of these
    What is the approximate average number of candidates appeared for the exam from Institute E over the years?
    a) 1759
    b) 1586
    c) 1671
    d) 1924
    e) 1837
    Percentage of candidates qualified over appeared from Institute D is the lowest during which of the following years?
    a) 2003
    b) 2004
    c) 2005
    d) 2007
    e) None of these
    What is the percentage of the candidates qualified over the number of candidates appeared forthe exam in the year 2005 from all Institutes together? (rounded off to two digits after decimal)
    a) 92.34
    b) 73.47
    c) 66.94
    d) 83.59
    e) None of these
    Approximately what is the percentage of candidates qualified over appeared from all theInstitutes together in 2007?
    a) 68
    b) 55
    c) 74
    d) 92
    e) 86

     

    Check below for answers

     

     

     

    Answers:

    1 A
    2 B
    3 D
    4 C
    5 E
    6 A
    7 E
    8 B
    9 D
    10 C
    11 A
    12 E
    13 B
    14 D
    15 C
    16 A
    17 C
    18 B
    19 E
    20 E

     

    Post Tagged with , ,
Comments are closed.