• Practice Test: Data Interpretation – 17

     

      Directions (Questions: 1 – 5):

    Study the following graph and answer the following questions that follow

      Distance (In Km.) travelled by Five different trucks in a day

    1-5

       
    1 What is the respective ratio of the distance travelled by Truck A to the distance travelled by Truck D?
      a) 17:19
      b) 11:15
      c) 19:17
      d) 15:11
      e) None of these
       
    2 What is the average distance travelled by all the Trucks together?
      a) 510 Km.
      b) 515 Km.
      c) 425 Km.
      d) 475 Km.
      e) None 9f these
       
    3 If Truck A covered the given distance at the average speed of 47.5 Km/hr. what was the time taken by it to cover this distance?
      a) 12 hours
      b) 10 hours
      c) 8 hours
      d) 6 hours
      e) None of these
       
    4 The distance travelled by Truck E is approximately what percent of the total distance travel led by Trucks B and C together?
      a) 58
      b) 60
      c) 52
      d) 62
      e) 55
       
    5 If the time taken by Truck C to cover the given distance was 8 hours, what was the average speed of the truck?
      a) 54.75 Km./hr.
      b) 65.25 Km./hr.
      c) 52.25 Km./hr.
      d) 68.75 Km./hr.
      e) None of these
       
      Directions (Questions: 6-10):

    Study the following table carefully to answer the questions that follow :

      Total number of. People in different villages and (of these) percentage of men, women and children

    6-10

       
       
    6 Which village has the least number of children?
      a) L
      b) N
      c) Q
      d) 0
      e) None of these
       
    7 What is the respective ratio of the number of women in Villages L and P together to the number of men in the same villages together?
      a) 617:664
      b) 629:691
      c) 664: 617
      d) 691:629
      e) None of these
       
    8 What is the total number of women and children together in Village Q?
      a) 995
      b) 1184
      c) 1086
      d) 988
      e) None of these
       
    9 The total number of people from Village O is approximately what percent of the total number of people from all the Villages together?
      a) 16
      b) 21
      c) 11
      d) 25
      e) 9
       
    10 What is the total number of children from Villages M and N together?
      a) 785
      b) 825
      c) 855
      d) 795
      e) None of these
       

     

    Check below for answers…

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Answers

    1 C
    2 E
    3 B
    4 A
    5 D
    6 C
    7 D
    8 E
    9 A
    10 B

     

    Post Tagged with , ,
Comments are closed.