• Practice Test: Data Interpretation – 16

     

       
      Directions (Questions: 1 – 5): Study the following graph carefully to answer the questions:
      Number (In thousands) of products manufactured and sold by a Company over the years

    1-5

       
    1 What is the difference in the number of products manufactured by the Company in the years 2009 and 2008?
      a) 4000
      b) 5500
      c) 3500
      d) 4500
      e) None of these
       
    2 The number of products sold by the company in the year 2004 is what per cent of the number of products manufactured by it in that year? (rounded off to two digits after decimal)
      a) 71.43
      b) 67.51
      c) 81.67
      d) 56.29
      e) None of these
       
    3 What is the percent increase in the number of products sold by the company in the year 2006 from the previous year? (rounded off to two digits after decimal)
      a) 19.25
      b) 33.33
      c) 10.45
      d) 42.66
      e) None of these
       
    4 What is the respective ratio of the number of products not sold by the company in the year 2007 to those not sold in the year 2005?
      a) 3:1
      b) 6:5
      c) 1:3
      d) 5:6
      e) None of these
       
    5 What is the approximate average number of products manufactured by the company over all the years together?
      a) 36550
      b) 39480
      c) 41220
      d) 43330
      e) 34420
       
      Directions (Questions:  6-10):

    Study the following table carefully to answer the questions that follow

      Number of Executives recruited by Six different organizations over the years

    6-10

       
    6 What is the total number of Executives recruited by all the organizations together in the year 2006?
      a) 2927
      b) 3042
      c) 2864
      d) 3143
      e) None of these
       
    7 What is the respective ratio of total number of Executives recruited by organization U in the years 2007 and 2009 together to the total number of Executives recruited by organization P from the same years?
      a) 436:517
      b) 499: 522
      c) 517:436
      d) 522:499
      e) None of these
       
    8 What is the average number of Executives recruited by organization S over all the years together? (rounded off to the nearest integer)
      a) 494
      b) 482
      c) 514
      d) 506
      e) 478
       
    8 What is the percent increase in the number of Executives recruited by organization R in 2005 from the previous year? (rounded off to two digits after decimal)
      a) 18.67
      b) 12.92
      c) 16.48
      d) 13.21
      e) None of these
       
    10 Number of Executives recruited by organization T in the year 2008 forms approximately what percent of the total number of Executives recruited by all the organizations together in that year?
      a) 11
      b) 31
      c) 18
      d) 26
      e) 23
       

     

    Check below for answers

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Answers

     

    1 E
    2 A
    3 B
    4 C
    5 D
    6 E
    7 D
    8 A
    9 B
    10 C

     

    Post Tagged with , ,
Comments are closed.